Dietetikiai tanácsadás Gödöllőn

Bodzás Ágnes

Főként az alábbi területekhez kapcsolódóan várom szeretettel a hozzám érkezőket:

Már gyerekkoromban is foglalkoztattak a reál tantárgyak, ezen belül is főként a biológia és a kémia. Érdekelt az emberi szervezet működése, hogy mi miért történik benne, egészen a testünket felépítő sejtek, molekulák szintjéig.

Az embereken való segítés vágya, valamint az a szemlélet, hogy folyamatos fejlődéssel az életminőséget fokozatosan jobbá lehet tenni,végül a dietetikus szakmához vezetett, minthogy a táplálkozás igen fontos szerepet játszik mind az egészség megőrzésében, mind a betegségek kiegészítő kezelésében.

Szakmai tapasztalat:

Diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem. Szakmai gyakorlataimat többek között a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, a Szent Rókus Kórházban és a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati Klinikáján töltöttem

Ezután egy ideig a közétkeztetés területén helyezkedtem el, ahol a diétás étkeztetés tervezését, teljeskörű felügyeletét és irányítását láttam el. Eközben elvégeztem a Táplálkozástudományi mesterképzést is. Tudásomat azóta is igyekszem folyamatosan bővíteni a rendszeresen megrendezésre kerülő szakmai konferenciákon és továbbképzéseken.

Tagságok:

  • Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
  • Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Bejelentkezés

Milyen problémákon tudunk segíteni?

Főként az alábbi területekhez kapcsolódóan várom szeretettel a hozzám érkezőket (egyes esetekben előzetes egyeztetés szükséges):

  • Egészséges táplálkozás, cardioprotektív étrend
  • Fogyókúra
  • Magas vérnyomás,
  • Szív-, érrendszeri megbetegedések
  • Magas koleszterin-, vérzsír értékek
  • Csontritkulás és megelőzése
  • Inzulinrezisztencia, cukorbetegség
  • Reflux
  • Az epehólyag és az epeutak megbetegedései
  • Vegetáriánus étrend
  • Gluténmentes étrend kialakítása
  • Laktóz-, tejmentes étrend
  • Székrekedés
  • Májbetegség
  • Epekő diéta
  • Gyomorbetegség (gyomorfekély)

Mi is a dietetika?

Mind az egészséges, mind pedig a betegséggel rendelkező emberek körében a megfelelő táplálkozás felépítésével, kialakításával foglalkozik. Szerteágazó tudomány, mely kiterjed a különböző korosztályok eltérő igényeire, a betegségek által okozott megváltozott szükségletekre, miközben figyelembe veszi az egyén ízlését, életmódját, körülményeit is. Így arról is szól, hogy a szükséges étrend betartása mellett is, az étkezés élvezet maradhasson az emberek számára.

Már pusztán az egészség megőrzése érdekében is érdemes a táplálkozásra figyelmet fordítani, viszont egyes betegségeknél, mint például a táplálékallergiák, vagy a cöliákia, a diéta az egyetlen kezelési lehetőség. A betegségek jó részénél (60-70%) a táplálkozás fontos és hatékony kiegészítője az orvosi kezelésnek. Gondoljunk itt csak az inzulinrezisztenciára, cukorbetegségre, vagy akár szív- érrendszeri problémákra, refluxra, esetleg epeúti panaszokra.

A sikeres fogyókúrához egyértelműen elengedhetetlen elem szintén a táplálkozás, de még egy vegetáriánus, vegán étrend helyes összeállításánál is érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Egy jól megtervezett étrend segítségével minden esetben sokat tudunk tenni egészségünkért.

Várjuk szeretettel dieteteikai tanácsadáson a Gödöllői egészség studionkban!

  • Fogyni szeretne?
  • Életmódot szeretne változtatni?
  • Étel allergiája van?
  • Cukor beteg?
  • Magas a koleszterin értéke, és életmódbeli változtatásokkal szeretné megtámogatni a kezelést?
  • Csontritkulása van? 
  • Székrekedése van?
  • Máj beteg? 
  • Tej érzékeny? Liszt érzékeny?
  • Epe beteg?

Táplálkozási tanácsra van szüksége? Fogyni szeretne? Gluténmentes mintaétrendet keres Gödöllőn? Epe, epekő diétára van szüksége? Emésztési problémái vannak?

Kérem keressen bizalommal!
Online konzultációra is van lehetőség! Kényelmes, rugalmas.

Árak

  • 1 alkalmas dietetikai konzultáció 90 perc: 22.000 Ft
  • 60 perces dietetikai konzultáció – folyamatos utánkövetéssel, 2, 3 vagy 4 hetente: 17.000Ft./alkalom 
  • 5 alkalmas konzultáció (1 alkalom 60 perc): 70.000 Ft. 14.000/alkalom

Az első alkalom után kérhető:

  • 1 napos mintaétrend: 4.500 Ft
  • 3 napos mintaétrend: 10.500 Ft 
  • 1 hetes mintaétrend: 17.500 Ft
  • 2 hetes mintaétrend: 28.000 Ft

Kapcsolat

Cím: Gödöllő, Tisza utca 4.

Nyitvatartás:
Hétfő: 8-12
Szerda: 14-20
Csütörtök: 8-12
Szombat: 9-14

Megközelíthető :

  • Csomád, Szada, Aszód térségekhez közel
  • távolsági busz

Egyéb szolgáltatások, további információk:

Tudnivalók

Gluténmentes étrend

A tipikus gluténérzékenység, másnéven cöliákia, genetikailag meghatározott autoimmun folyamat, mely a bélbolyhok szerkezetváltozásával jár. Az elfogyasztott glutén hatására ellenanyagok termelődnek a szervezetben. Tünetei sokfélék lehetnek, kezelése pedig az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta.

A gluténhez köthető betegségek egy másik csoportja a nem cöliákiás gluténérzékenység, amire gluténtartalmú étel fogyasztása után jelentkező panaszok jellemzőek, de a cöliákia diagnózisa kizárható. Ez esetben is szükséges a gluténmentes étrend, bár bizonyos fokú tolerancia a gluténnel szemben előfordulhat, és valószínűleg nem szükséges élethosszig tartó diéta.

Azonban bármelyik típusról is van szó, fontos, hogy csak a legszükségesebb élelmiszereket zárjuk ki az étrendünkből. A megfelelő, kiegyensúlyozott energia- és tápanyagbevitel biztosítására ez esetben is törekedni kell.

Egészséges fogyókúra

Számos fogyókúrás tippet lehet manapság találni, és sokszor nehéz eligazodni az információk között. Mikor fogyókúrába kezdünk, fontos figyelmet fordítani arra, hogy a választott módszer ne vezessen hiánybetegségek kialakulásához, ezért az egyes élelmiszereket, vagy élelmiszercsoportokat kizáró diéták nem ajánlottak. Ezen kívül, bármilyen csábítóan hangzik, a rövid időn belül történő nagymértékű súlyvesztés is inkább kerülendő. Egy egészséges fogyókúrás étrend valójában nem sokban tér el az egészséges táplálkozás irányelveitől. A helyes étrend mellett nem csak a testsúlyfeleslegtől szabadulunk meg, hanem a fogyókúrával járó kellemetlenségeket is igyekszünk mérsékelni. A cél olyan étrend kialakítása, melyre már nem diétaként tekintünk, hanem az életmódunk részeként, így hosszútávon is meg tudjuk tartani az elért eredményt.

Inzulinrezisztencia

Szervezetünk működéséhez a sejtek cukrot használnak fel. Ez a fő energiaforrásunk. Az inzulin szerepe, hogy a vérkeringésben lévő cukrot a sejtekbe juttatja. Ezt a sejtek felszínén lévő receptorok segítségével tudja megtenni. Az inzulin termelés a vércukorszint emelkedésével növekszik, ami jellemzően szénhidrátok fogyasztása esetén jön létre. A magas inzulinszint viszont a receptorok számát csökkenti, csökkentve az inzulin iránti érzékenységet. Inzulinrezisztencia esetén a receptorok számának csökkenése, vagy azok hibás felépítése miatt az inzulin nem tudja hatékonyan a vérben lévő cukrot a sejtekbe juttatni, mire a szervezet még több inzulin termelésével reagál, ami a receptorok számának további
csökkenéséhez vezethet, öngerjesztő folyamatot indítva el. Így azért fontos a diéta, hogy a kiugró vércukorértékeket elkerüljük, melyek a folyamatot tovább rontanák. Az étrend módosítása az egyik kulcslépés a szénhidrát-anyagcsere rendezéséhez.

AJÁNDÉKKÁRTYÁK

Lepje meg szeretteit ajándékkártyával. Rendelje meg még ma!

Therapy Massage masszázs ajándékkártya
Therapy Massage ajándékkártya nőknek
Therapy Massage virágos ajándékkártya
Therapy Massage boros ajándékkártya
Therapy Massage karácsonyi ajándékkártya
Harmonia-Babamasszazs-kartya