Mi is az az Evminov pad – Gerinctorna?

Az Evminov gerinctorna egy egyedülállóan komplex módszer amely Ukrajnából szabadalmaztatott, egy speciálisan végzett Evminov padon lévő gerinc torna. Európa különböző országában több mint 10 éve alkalmazzák rendkívül sikeresen. A gerinc regenerálódáshoz szükséges NÉGYES hatása miatt.

1.  Fájdalomcsillapítás
A porckorongok kitüremkedése, sérvei, illetve a kis ízületek problémái fájdalommal járnak. A terápiás módszer arra is fókuszál, hogy a páciensek fájdalmait csökkentsék, ezt a padon végzett nyújtó és mobilizációs gyakorlatok kombinált mozgásával érhető el.

2. Gerinc erősítés
A mély hátizmok az egyes csigolyákat összeötő ,több csigolyát átívelő izmok,melyek a statikus testhelyzet miatt pl. ülőmunka idővel elgyengülnek. A gerinc stabilizáló mély hátizmok erősödésével, fokozottan javul a gerinc stabilitása, mely erős védelmet biztosít a porckorongok és a gerinc kisízületei számára.

3. Porckorong regenerálás
Gerincünk porckorongjai napközben folyadékot adnak le, éjszaka folyadékot szívnak fel és ezzel biztosítva a rugalmas kapcsolódást a csigolyák között.

A helyes testtartásról

A hosszas helytelen testtartásban végzett ülőmunka, vagy túlterhelés miatt ez a diffúz folyadékáramlás deficitbe kerül, a porckorong több folyadékot ad le mint amennyit éjszakai regenerációs fázisban képes felvenni. Így hosszú idő után alakulhat ki a gerincbetegség.

4. Kapcsolat a belső szervekkel
Belső szerveink vezérlése a gerincvelőből kilépő idegeken keresztül történik. Amennyiben belső szervekhez futó idegpálya porckorong kitüremkedés,vagy kisízületi felrakódás miatt nyomás alá kerül, akkor az érintett gerinc szegmentumhoz tartozó belső szerv működése is zavart szenved. Ez a kapcsolat a gerinc és a belső szervek között oda vissza hat, egy belső szervi betegség is okozhat gerinc problémát és viszont. Tehát amikor a gerincet nyújtjuk és stabilizáljuk a belső szervek állapotát is javíthatjuk. Rendszeres használatával már egy-két hónap alatt bizonyítottan jelentős javulás érhető el. Heti két alkalommal érdemes a tornát végezni szakember segítségével, majd később otthoni használattal a pad megvételével lehet végezni a tornát. Bizonyítottan nagyon jó eredményeket értek el a porckorongsérvel lévők számára, akiknek előrehaladott állapotban van a sérve és fájdalommal kell együtt élniük, akinek nincs már fájdalma és ezen a szinten szeretné tartani a betegsége állapotát.

Therapy-Massage Eminov pad

Az Evminov padon lévő mozgás menete
Fokozatosan kontrollált nyújtásokat végzünk a saját testsúlyunkkal, miközben speciálisan összeállított tornagyakorlatokat végzünk szakemberrel.

Hogyan hat az Evminov Gerinctorna?
A nyújtás hatására tehermentesitik a gerincet,ellazítják a törzs izmait, növelik a csigolyák közti távolságot, ezért felszabadítják az idegeket a nyomás alól és megszüntetik a hátfájdalmat, és csökkentik a porckorongokra ható nyomást. Nyújtó és mobilizációs gyakorlatok kombinációjával érjük el a fájdalom csökkenését.

Kis mozgásokkal végzet statikus és dinamikus gyakorlatok javítják a sejtek tápanyagellátását, élénkítik az anyagcserét ezáltal elősegítik a gerinc illetve a porckorong regenerációját. A porckorongok így több folyadékot vesznek fel, a gerinc stabilizáló mély hátizmok erősödésével pedig folyamatosan javul a gerinc stabilitása, mely erős védelmet biztosít a porckorongok és a gerinc kisízületei számára. A padon végzett torna tehát a probléma valódi okát szünteti meg nem csak tünet kezel!

Mikor ajánlom az Evminov gerinctornát?

  • Irodai és ülőmunkát végzőknek
  • Porckorongsérv (gerincsérv) esetén
  • Derékfájás esetén gyerekeknek
  • Sportolóknak
  • Egészségmegőrző célból
  • További gerinc elváltozásokra
  • Segít kezelni illetve megelőzni a gyermekkori gerincferdülést
  • Nyaki csigolya elváltozásokra
  • Nyaklazításra

Ha felkeltette a kezelési módszer az érdeklődését várom szeretettel Budapesten, Veresegyházán és Gödöllőn!

Üdvözlettel: Jakab Krisztina
Bejelentkezés: 06 70 504 4129

Tetszett a cikk?

Ossza meg másokkal is! Kattintson az ikonra a megosztásért:

Kövessen a Facebook-on is!

Ne maradjon le a legújabb cikkekről és kedvezményekről: kedvelje a Therapy Massage Facebook oldalát!